Coloane sticla

Coloane

Coloanele sunt construcții interioare sau exterioare folosite încă de civilizațiile Grecești și Romane, dar în nici-un caz o relicvă a trecutului. 
Încă din acele timpuri, coloanele exprimă o bogației decorativă și statut de rang înalt pentru cel ce o deține în propria casă.

Coloanele pot îndeplini atît funcția de suport cît și funcția estetică de a înfrumuseța interiorul. Aceste elemente pot transforma încăperea ta într-un spațiu viu și plin de eleganță.
Deasemenea pot fi folosite pentru a ascunde diferite elemente precum: fire de comunicare, fire electrice, țevi sau pot separa o suprafață mare pe zone, și se pot încadra de minune în orice stil de interior.

Clasicele coloane sunt executate din marmură sau piatră, la momentul actual mulți renunță la coloanele din aceste materiale din cauză că sunt foarte scumpe, foarte grele și necesită pentru executare o perioadă îndelungată de timp. Cu toate acestea, coloanele din marmură sunt unele din cele mai moderne accente pentru interior. Acestea pot fi pictate și zugrăvite după propriul plac și pot deveni chiar punctul focal al unui spațiu.

Astăzi foarte populare au devenit și coloanele din lemn – sculptate, finisate sau nefinisate. Aceste coloane la fel asigură un suport eficient al construcției, dar nu mai rar sunt folosite și ca un element de decor. Coloanele din lemn pot fi cioplite manual, pot fi lăcuite sau pictate pentru a le oferi un design personalizat. Pentru un design ecologic, de țară sau rustic, coloanele din lemn neprelucrat sunt cele mai potrivite, creînd un sentiment de unitate cu natura.

Datorită unui preț mic din ce în ce mai mult în locuințele noi se optează pentru coloane din polistiren, care sunt practice și ușor de executat. Aceste coloane pot fi vopsite și zugrăvite după preferințe, pot avea pe suprafață diferite ornamente, dungi sau desene.

Fiind o modalitatea mai nouă, coloanele din sticlă cu iluminare aduc un plus de luminozitate în încăperile mari și sobre dar și în cele mici și întunecate.

Astăzi coloanele își pot găsi locul în living, dar și în hol, dormitor sau chiar baie ( în cazul în care spațiul permite).
După cum vezi folosirea coloanelor în interior este diversă, dacă ai o locuință cu coloane sau dacă vrei să ridici cîteva coloane în locuința ta nu ezita să apelezi la designerii noștri, care cu mare plăcere vor crea din coloanele casei tale un element central și de invidiat.