Terase / Foisoare

Foisoare si Terase

Ca termen din , o terasă este o construcție deschisă, anexă a unei clădiri, așezată la nivelul parterului, al unui etaj sau pe acoperiș și servește de obicei ca loc de odihnă. 

O terasă în aer liber este mereu un răsfaț, spațiu ideal pentru relaxare și socializare cu familia sau prietenii în serile răcoroase de vară. Atunci cînd îi adăugăm însă și o pergolă, suprafața de ciment capătă brusc o alură mult mai atrăgătoare, căpătînd utilitate suplimentară. O pergolă pe care se cațără vița de vie sau căreia să îi atașăm perdele pe lateral devine epicentrul vieții de familie. 

Fie că îl numești terasă, foișor, verandă sau pur și simplu anexă, spațiul amenajat în apropierea casei este un loc care îți aduce multe beneficii. Pe lîngă aspectul estetic deosebit pe care îl conferă locuinței, o terasă amenajată corespunzator te poate ajuta să îți faci noi prieteni, să petreci seri minunate în compania celor dragi și să te bucuri din plin de vremea de afară.

Terasele-acoperișuri pun adesea probleme de dezordine legate de o proastă concepție sau de degradarea etanșeității.
Acoperișurile-terase pot fi învelite cu o vegetație extensivă specială, care limitând șocurile termice prelungește durata de viață a etanșeității (dacă aceasta a fost făcută corect inițial, și dacă a fost așezat un  sau o peliculă antirădăcini). Dispunerea unei terase vegetalizate pe care sunt așezate  este o amenajare ridicată în slăvi pentru înalta calitate de protejare a mediului înconjurător.